Ontvang een offerte

Smart Collaboration: Heidelberg Cloud, Heidelberg Assistant en Heidelberg eShop bepalen nieuwe normen voor de relatie klant/leverancier

07/01/2016

  • Heidelberg Cloud legt de basis voor toekomstgerichte diensten
  • Heidelberg Assistant is een gepersonaliseerd klantenportaal met uitgebreide informatie en communicatiefuncties
  • De nieuwe Heidelberg eShop vormt de basis voor aantrekkelijke e-commerceoplossingen

De verregaande digitalisering in de grafische industrie biedt drukkerijen totaal nieuwe mogelijkheden op het vlak van het efficiënt uitvoeren van opdrachten en communicatie met hun klanten en leveranciers. De samenwerking tussen Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) en zijn klanten zal eveneens sterk veranderen in het digitale tijdperk. In het kader hiervan presenteert het bedrijf drie innovaties, geïnspireerd door het thema “Smart Collaboration” op drupa 2016: Heidelberg Cloud, Heidelberg Assistant en Heidelberg eShop.

De Heidelberg Cloud is een informatie- en serviceplatform dat speciaal werd ontwikkeld voor de grafische industrie. Het integreert het Heidelberg Remote Service netwerk, dat meer dan 10.000 machines en 15.000 softwareproducten verbindt met Heidelberg Service, met alle informatie die de klanten nodig hebben: het wordt efficiënt ondersteund door Heidelberg Service, bijvoorbeeld met augmented reality video's waarin wordt getoond hoe onderhoudstaken moeten worden uitgevoerd, of real-time foutenrapportering met eCall. De Heidelberg Cloud is ook de backbone voor diensten die zijn gebaseerd op de analyse en voorspellingen van big data. Heidelberg toont hoe die big data-toepassingen kunnen worden gebruikt om de beschikbaarheid van machines te verhogen en de productiviteit van drukkerijen te verbeteren.

De conceptstudie Heidelberg Assistant geeft een al een voorsmaakje van het toekomstige informatie- en dienstenportaal voor klanten op basis van de Heidelberg Cloud. De gebruikers krijgen toegang tot Heidelberg Assistant vanop hun pc, smartphone of tablet. De tool is onderverdeeld in vier secties: Print Shop, Shopping, Support en Administration.

De Heidelberg Assistant geeft de klanten persoonlijke toegang tot alle informatie en diensten in verband met hun bedrijf. Dit "venster" op maat op de wereld van Heidelberg geeft hen toegang tot communicatie met Heidelberg en diverse Heidelberg-oplossingen, evenals de beschikbaarheids- en productiviteitsgegevens voor hun drukkerij. Ze kunnen bijvoorbeeld al hun servicecontracten met Heidelberg raadplegen. Ze zien in één oogopslag welke machines en softwaretools ze in hun bedrijf gebruiken en hoe productief die systemen momenteel zijn.

De functies van Heidelberg Assistant maken gebruik van bestaande gegevens om de klant optimale support te bieden voor bestellingen, serviceaanvragen en algemene informatie. Als de klant bijvoorbeeld een bestelling aanmaakt via de Heidelberg Assistant, ziet hij meteen of de bestelde onderdelen en verbruiksgoederen geschikt zijn voor zijn machines.

De Heidelberg Assistant geeft ook rechtstreeks toegang tot de nieuwe Heidelberg eShop, de basis voor aantrekkelijke e-commerceoplossingen. Heidelberg heeft deze nieuwe online shop nu gelanceerd in 27 landen. Op dit platform kunnen de klanten de klok rond verbruiksgoederen bestellen - en in de toekomst ook bepaalde vervangingsonderdelen, die in de meeste gevallen al de volgende werkdag worden geleverd. De klanten kunnen bovendien genieten van speciale prijzen, promoties en bonusprogramma's. De klanten kunnen betalen bij ontvangst of met een kredietkaart. In de toekomst zullen ze de verzendstatus van de goederen in real time kunnen volgen. Verder kunnen de klanten diverse veiligheidsinformatiebladen en technische fiches downloaden. Video's tonen instructies en tal van tips voor diverse producten. Heidelberg biedt ook als eerste een open webwinkel aan, waar geïnteresseerden informatie vinden over het volledige gamma, zelf zonder zich te registreren

“De digitalisering van de industrie dringt stilaan door in alle domeinen en processen in en buiten de drukkerij. Heidelberg zet big data om in smart data, zodat we van alle voordelen van deze trend kunnen profiteren: met Heidelberg Assistant maken we het zo gemakkelijk mogelijk om met ons te communiceren en geven we de klanten een tool waarmee ze op elk moment een overzicht krijgen van de prestaties van hun bedrijf - het is echt 'simply smart',” zegt Harald Weimer, verantwoordelijke Verkoop en Service bij Heidelberg.

De zone Smart Collaboration op drupa zal focussen op nieuwe vormen van samenwerking tussen de klant en Heidelberg
Contacteer Heidelberg Benelux

Wij verheugen ons op uw bericht. Om snel op uw verzoek te kunnen reageren, hebben we wat informatie nodig.

* Deze velden zijn verplicht.