Ontvang een offerte

“Smart Print Shop”: Heidelberg introduceert slimmere machines met de nieuwe generatie Speedmaster

03/03/2016

  • Integratie in de digitale wereld verhoogt de transparantie, maakt procesoptimalisering mogelijk en verbetert de globale prestaties
  • Nieuwe generatie Prinect Press Center met verfijnd bedieningsconcept en optimale integratie in intelligente digitale productiesystemen
  • Talrijke productinnovaties in alle formaatklassen maken de nieuwe Speedmaster-generatie nog aantrekkelijker

Het intelligent gebruik en de koppeling van digitale informatie kan zelfs complexe processen in de drukwerkproductie stroomlijnen en efficiënter maken om de rentabiliteit op lange termijn te verhogen. Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) heeft dit potentieel al vroeg opgemerkt en promoot digitale integratie al onafgebroken sinds de lancering van de Prinect print- en mediaworkflow in 2000. Digitale integratie biedt drukkerijen een kader om industriële processen uit te voeren met geïntegreerde interfaces voor klanten, leveranciers, de productie en de logistiek.

De nieuwe Speedmaster-generatie die Heidelberg op drupa 2016 zal presenteren, kan veel sneller en gemakkelijker worden geïntegreerd in deze digitale omgeving. Het nieuwe Prinect Press Center XL machinecontrolestation vervult niet alleen de rol van digitale interface in de workflow, maar ook die van slimme interface tussen mens en machine die de operator helpt om het maximum uit de machine te halen. “We waren onze tijd vooruit toen we in 2008 het Prinect Press Center met wandscherm voorstelden," herinnert Stephan Plenz, lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor het segment Equipment bij Heidelberg, zich. “Vandaag zijn grote schermen zowat gemeengoed geworden, de gebruikers waarderen de voordelen die ze bieden in de dagelijkse productie en willen ze niet meer missen. Het wederaankooppercentage van 100 procent is daar het overtuigende bewijs van.”

Heidelberg presenteert nu het volgende ontwikkelingsstadium met de nieuwe Wallscreen XL. Met zijn diagonale omvang van 65 duim, resolutie van 4K en nog meer overzichtelijke structuur sluit het perfect aan bij het verbeterde bedieningsconcept. De optie aanpassing op maat, die door veel klanten werd gevraagd, werd aanzienlijk uitgebreid met de introductie van “myWallscreen”. In die zone kan de gebruiker apart geselecteerde informatievensters configureren en bieden nieuwe, intelligente widgets praktische toegevoegde waarde. De gebruiker kan bijvoorbeeld zones met een hogere kleurdefinitie op het vel aanduiden op basis van de prepressgegevens, of hij kan de functie “Plate on Demand” gebruiken, die de printer in staat stelt om een nieuwe drukplaat direct vanuit het controlestation te belichten en zo downtimes te vermijden of sterk te beperken.

Naast de introductie van de nieuwe Wallscreen XL werd ook het bedieningsconcept verfijnd en nog vereenvoudigd. De gebruiker kan het nieuwe multi-aanraakscherm en de touchpad nu bedienen met de "veeg" technieken die bekend zijn van smartphones en tablets. "Het nieuwe Prinect Press Center is de gemeenschappelijke noemer in onze drupa-generatie Speedmaster en het is beschikbaar in aangepaste configuraties voor alle productlijnen”, legt dhr. Plenz uit. “We hebben ook strategische verbeteringen aangebracht aan de individuele series en bieden een uitgebreid pakket innovaties voor drupa 2016. De focus ligt altijd op de voordelen voor de klanten en het soort oplossingen dat hij nodig heeft voor zijn specifieke behoeften.”

Een aantal belangrijke innovaties wordt al voor de start van drupa 2016 geïntroduceerd, bijvoorbeeld de tweede generatie van de AutoPlate XL 2 simultane plaatwisselaar voor de Speedmaster XL 106. Met deze plaatwisselaar neemt het wisselen van de platen niet alleen minder tijd in beslag, het kan bovendien gebeuren tijdens het wassen van de rubberdoeken en de drukrollen.

Ook van het enige inline meetsysteem dat true spectraalmeting biedt, de Prinect Inpress Control 2, is nu een tweede generatie beschikbaar die de metingen veel sneller uitvoert. De tijd tot de eerste meting werd gehalveerd en het afval kan nog eens met 20 procent worden verminderd.

Specifiek voor verpakkingsdrukwerk maakt Prinect Inpress Control 2 het mogelijk om drukcontrolestrips te meten en te printen op opaak wit. “Meten op opaak wit is geen sinecure," zegt dhr. Plenz. “Maar met ons offline meetsysteem, Prinect Image Control 3, gaan we zelfs nog een stap verder. Dat meet niet alleen op opaak wit, we zijn erin geslaagd om het opaak wit zelf te meten en zelfs te controleren. Daardoor kunnen we onze klanten nooit geziene procescontrole en kleurstabiliteit aanbieden op transparante of gemetalliseerde substraten.”

Focus op meer productiviteit en flexibiliteit en kortere insteltijden
Contacteer Heidelberg Benelux

Wij verheugen ons op uw bericht. Om snel op uw verzoek te kunnen reageren, hebben we wat informatie nodig.

* Deze velden zijn verplicht.