Ontvang een offerte

Heidelberg verwerft Plantin en Tetterode

03/13/2015

In onderstaand persbericht kondigt Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) de verwerving aan van de Printing Systems Group, waarvan Plantin en Tetterode deel uitmaken. De reacties van onze klanten op dit bericht zijn unaniem positief, zij zien in de voorziene overname een duidelijke garantie voor continuïteit van de geleverde diensten en producten.

Heidelberg neemt Europese PSG-groep over

  • Investering in groeisegmenten van diensten en verbruiksgoederen
  • Sterke marktpositie voor apparatuur en verbruiksgoederen
  • Integratie zorgt voor toename verkoop Heidelberg Group met ongeveer €130 miljoen
  • Belangrijke component in de portefeuille voor duurzame rendabele groei

Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) ondertekende vandaag (3 maart 2015) een overeenkomst met de investeringsmaatschappij CoBe Capital waardoor Heidelberg de Europese Printing Systems Group (PSG), met hoofdkantoor in Nederland, overneemt. Beide partijen gaan ermee akkoord dat de aankoopprijs vertrouwelijk zal blijven. Via deze overname breidt Heidelberg zijn activiteiten op het vlak van diensten en consumables aanzienlijk uit.

Met ongeveer 400 werknemers in de landen van de Benelux en in Zuid-Europa kan PSG terugvallen op gevestigde structuren in de grafische industrie en op een sterke marktpositie. Zijn partnership met Heidelberg dateert al van tientallen jaren terug. PSG genereert reeds meer dan de helft van zijn sales via de verkoop van diensten en verbruiksgoederen, wat betekent dat de groep voldoet aan de beoogde criteria, vooropgesteld door Heidelberg voor een toekomstige salesstructuur. Heidelberg-producten zijn goed voor het merendeel van de verkoop van apparatuur door de onderneming. De integratie van PSG in Heidelberg zal garanderen dat het klantenbestand de best mogelijke ondersteuning blijft genieten.

“PSG’s sterkte op het vlak van diensten en verbruiksgoederen en zijn voortreffelijke toegang tot de klanten zijn zeer aantrekkelijk voor ons,” verklaarde Heidelberg CEO Gerold Linzbach. “Nu we de onrendabele elementen uit onze portefeuille hebben afgevoerd, beginnen we ons gamma actief uit te breiden om straks opnieuw winst te maken met de onderneming,” voegde hij eraan toe.

De overname van PSG is een nieuwe mijlpaal voor Heidelberg in het kader van zijn strategie om de voorkeur te geven aan stabiele diensten en verbruiksgoederen met een hoge marge. In dit licht bleek het noodzakelijk om een bredere toegang tot de markt te creëren via de overname van dealership-netwerken en via een geleidelijke uitbreiding van het productgamma door lokale fabrikanten van verbruiksgoederen over te nemen. De overname van de PSG Group zal resulteren in een bijkomende verkoop van ongeveer €130 miljoen voor de Heidelberg Group, in de eerste plaats aan de hand van diensten en verbruiksgoederen. Het doel op middellange termijn voor Heidelberg bestaat erin dat diensten en verbruiksgoederen straks goed zijn voor meer dan 50 procent van de totale verkoop van de groep. Dit cijfer situeert zich momenteel rond 40 procent.

Voor de overname is de goedkeuring van de antitrustautoriteiten vereist en moet een overlegprocedure worden gevolgd waarbij een lokaal comité betrokken is.

Voor meer details over de onderneming en voor fotomateriaal kunt u terecht bij de Press Lounge van Heidelberger Druckmaschinen AG op www.heidelberg.com.

Contacteer Heidelberg Benelux

Wij verheugen ons op uw bericht. Om snel op uw verzoek te kunnen reageren, hebben we wat informatie nodig.

* Deze velden zijn verplicht.