Ontvang een offerte

Heidelberg steekt vuurwerk van innovatie af in vellenoffset voor de digitale Smart Print Shop

03/26/2020

  • Nieuwe Prinect Press Center-generatie biedt Push to Stop en een interface met de Prinect Cloud voor alle Speedmaster-modellen
  • Hycolor Pro – het nieuwe, digitaal gestuurde vochtwerk
  • Verkorting van wastijden met LotoTec-inktrollen, uitgebreide wassystemen en intelligente wasprogramma’s
  • Nieuwe, schaalbare oplossingen op het gebied van logistiek voor drukplaten
  • Foutloze productie dankzij intelligent beheer van papierverspilling
  • Uitvoerige, positieve feedback van veldtestklanten

Vanaf april 2020 zal Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) de meest intelligente en geautomatiseerde Speedmaster ooit in serieproductie nemen. De volledig hertekende Prinect Press Center-generatie met het nieuwe Speedmaster Operating System biedt Push to Stop-functies en connectiviteit met de Prinect Cloud voor elke Speedmaster.
Tal van nieuwe digitale hulpsystemen, zoals de Wash Assistant of Intellirun op de Wallscreen XL, maken van het Prinect Press Center een moderne, aantrekkelijke bedieningsconsole. Zo kan de operator de productiemogelijkheden van de machine voortdurend benutten.
Maar ook de hardware is geëvolueerd. Naast het nieuwe en beduidend grotere 24-inch multi-touchscreen, werd de lichtbron volgens ISO-norm 3664:2009 geconverteerd naar LED. In plaats van tijdrovende wissels van lampen zoals vroeger, kan er nu met een eenvoudige druk op de knop vlot geschakeld worden tussen standaardverlichting D50 en D65 met en zonder UV.

“Na het overweldigende succes van Push to Stop op drupa 2016 hebben we aanzienlijk geïnvesteerd in de verdere uitbouw van het concept van de Smart Print Shop. We wilden Push to Stop naar een nog hoger niveau tillen,” verklaart Rainer Wolf, hoofd Sheetfed Product Management. Softwareontwikkeling speelt hierin uiteraard een essentiële rol. Heidelberg heeft echter ook zwaar geïnvesteerd in perstechnologie. Lacunes op het vlak van automatisering werden ingevuld, deelprocessen geoptimaliseerd en nieuwe toepassingen ontwikkeld. “De resultaten spreken voor zich en we zijn trots op het vuurwerk van innovatie dat we zullen ontsteken met de Speedmaster 2020-generatie. Zo wordt vellenoffset nog aantrekkelijker en rendabeler,” klinkt het enthousiast bij Rainer Wolf. Hij voegt eraan toe: “Met ons paradepaardje, de Speedmaster XL 106, hebben we het begrip Peak Performance Class in de sector gedefinieerd. Tot 90 miljoen gedrukte vellen per jaar zijn vandaag al een realiteit. Dat noemen wij in de praktijk topprestaties. Met onze nieuwe Speedmaster-generatie bieden we onze klanten de nodige tools om volop gebruik te maken van de mogelijkheden van moderne, digitale offsetdruk.”

Hycolor Pro – het nieuwe, digitaal gestuurde vochtwerk
Verkorting van wastijden dankzij LotoTec-inktrollen, uitgebreide wassystemen en intelligente wasprogramma’s
Nieuwe schaalbare oplossingen voor het beheer van drukplaten
Foutloze productie dankzij intelligent beheer van papierverspilling
Nieuwe toepassingen en functies
Positieve feedback vanuit de veldtest
Foto's
Hoe kunnen we u helpen?

Wij verheugen ons op uw bericht. Om snel op uw verzoek te kunnen reageren, hebben we wat informatie nodig. * Deze velden zijn verplicht.