Ontvang een offerte

Toekomstige oplossingen voor de “groeimarkt van het verpakkingsdrukwerk”

12/05/2017

  • Grote belangstelling voor de Heidelberg Packaging Day in Wiesloch-Walldorf
  • Consistente implementatie van de op drupa voorgestelde digitale en offsetstrategie
  • Digitaal vlaggenschip Primefire 106 in wereldpremière voorgesteld aan de klanten

Meer dan 300 bezoekers uit de hele wereld en 40 internationale journalisten woonden de Packaging Day bij die Heidelberg begin november organiseerde in Wiesloch-Walldorf. Op het evenement met als thema “Pushing the Future in Packaging” werden de nieuwste oplossingen en technologieën voor verpakkingsdrukwerk voorgesteld. Het doel van deze oplossingen is de efficiëntie van alle processen te verhogen via intelligente netwerkintegratie en automatisering. Dit geldt zowel voor het drukken van grote volumes standaardverpakkingen als voor vouwdozen met geavanceerde veredeling in het luxesegment.

Verpakkingsdrukwerk is het snelst groeiende segment in de grafische industrie. Voor de komende vijf jaar wordt een groei van ongeveer 3 procent verwacht en ongeveer 20 procent voor digitaal drukken. Heidelberg kondigde op drupa 2016 een brede productcampagne aan voor deze markt, die nu consistent wordt geïmplementeerd, zowel in offset- als in digitale technologie. Key note speaker Steffen Schnizer, algemeen directeur van Multi Packaging Solutions in Obersulm bij Heilbronn, benadrukte dat de vraag van merkeigenaars naar verpakkingen met exclusieve afwerking toeneemt. En dat is nergens zozeer het geval als in de cosmetica- en parfumindustrie. Aankoopbeslissingen worden vaak in het verkooppunt genomen en een verpakking van topkwaliteit trekt de aandacht van de kopers. “Heidelberg biedt de klanten niet alleen het grootste productgamma voor verpakkingen maar is ook duidelijk markt- en technologieleider in dit domein,” benadrukte CEO Rainer Hundsdörfer bij de opening van de Packaging Day.

Meer dan 300 persen met het Push to Stop-concept geleverd
Sterk uiteenlopende technologieën voor tal van verschillende vereisten
De Packaging Day werd afgesloten met een blik op de trends van de toekomst
Praktische toepassing van de verpakkingstechnologie van Heidelberg – digitaal vlaggenschip Primefire 106 in wereldpremière voorgesteld aan de klanten
Foto's
Contacteer Heidelberg Benelux

Wij verheugen ons op uw bericht. Om snel op uw verzoek te kunnen reageren, hebben we wat informatie nodig.

* Deze velden zijn verplicht.